top of page

Om mig

Jeg hedder Rikke og står bag Refined Knitwear. 

 

Glæden ved at strikke har fulgt mig, siden min mor og min farmor lærte mig at strikke, da jeg var en lille pige. Jeg har altid et strikketøj indenfor rækkevidde og med det ved hånden, føler jeg mig altid inspireret og keder mig aldrig.

 

Det at strikke blev også et frirum, hvor jeg kunne glemme mig selv og verden omkring mig. Jeg kan huske fornemmelsen af at sidde på gulvet i mit værelse og glemme alt om tid og sted, fordi jeg fortabte mig i et strikketøj. Jeg strikkede tidligt sweatre til mig selv, og i flere år fik jeg mohairgarn i julegave af min farmor. 

 

Senere uddannede jeg mig til håndarbejdslærer, og den dag i dag giver det mig stadig en kæmpe glæde at skabe med mine hænder og en stor tilfredshed at omsætte mine idéer til konkrete designs og produkter. Det giver mig også stadig en stor ro at synke ned i selvforglemmelse med et strikketøj i hænderne. 

Jeg lavede min første strikkeopskrift i forbindelse med min håndarbejdseksamen fra lærerseminariet i 2004, hvor jeg blev opfordret til at gå videre den vej og udgive opskrifter. Det blev dog først i 2019, at jeg udgav min første opskrift på denne hjemmeside.

 

Når jeg designer en ny trøje, slipover eller cardigan, er jeg altid inspireret af enkelheden og de fine detaljer i den skandinaviske designtradition, og det kommer på forskellig vis til udtryk i pasform, komfort, farvevalg og form. 

 

Det er min intention at skabe designs, der er tidløse, og som kan bruges i mange år. Jeg er selvfølgelig påvirket af tidens konkrete mode og kultur, men min ambition er at bruge klassiske snit, materialer og former, der er langtidsholdbare og klædelige over tid. Det resulterer i modeller, der generelt er feminine og strikket i lette materialer. 

Refined Knitwear er strikkeopskrifter med et enkelt udtryk og med et feminint og nordisk præg. Opskrifterne er formidlet i et lettilgængeligt og forståeligt sprog. Arbejdsgangene er nøje beskrevet, og der er opgørelser undervejs, så du hele tiden kan være sikker på og få tjekket, om du er på rette vej - Det er rart, lige meget om du er nybegynder eller erfaren strikker.

 

God strikkelyst!

 

Kærlig hilsen Rikke

bottom of page